Körözés ügyvéd

Mindenképpen szükségesnek tartom körözés, illetve elfogatóparancs kibocsátása esetén ügyvéd megbízását, mivel magánszemélyként, egyedül felvenni a harcot a rendőrség és ügyészség, illetve adott esetben a bíróságok teljes apparátusával szemben nem gondolom, hogy kifizetődő. 

A legjobb büntetőjogi eredmény eléréséhez nélkülözhetetlennek vélem a védelem szempontjából nyilván a megfelelő védő, de emellett tolmácsok, szakértők, magánnyomozók és minden olyan személy igénybevételét, akik hozzájárulhatnak az eredményesség eléréséhez, ugyanis a legjobb büntetőjogi ügyvéd sem tud kimagasló eredményeket elérni, a megfelelő háttérmunka és segítők nélkül.

Körözés, illetve elfogatóparancs kibocsátása esetén az a személy, aki ellen azt kibocsátották igen hátrányos helyzetben van, akár váratlanul éri a körözés, vagy elfogatóparancs kibocsátásának ténye, akár nem. Akár egy reptéri okmányellenőrzés során, akár közúti, vagy egyéb ellenőrzés során adott esetben elfoghatják, és hatóság elé állítják.

Körözési, illetve elfogatóparancs kibocsátása tárgyú ügyekben a Dr. Mohácsi Ferenc Zsolt Ügyvédi Iroda teljes körű képviseletet biztosít Ügyfelei számára az ország egész területén, illetve, ha az adott ügy indokolja akár külföldön is, tekintettel arra, hogy az európai elfogatóparancs alapján elfogott személyek esetében, az adott tagállam bizonyos feltételek esetén el is utasíthatja az átadást, így ilyen estekben is haladéktalanul ügyvédi képviseletet kell biztosítania körözött személy számára, hiszen akár már az átadási eljárás során eredményt érhetünk el.

Sokan nem is tudják, hogy az általuk elkövetett bűncselekmény, vagy szabálysértés büntethetősége akár el is évülhet, hogy az ügy, melyben a körözés kelt, nem feltétlenül indokolja elfogását, és eljárásommal eredményesen kezelhető az ügy, hogy a körözés, illetve az elfogató parancs vissza is vonható, de számos egyéb helyzetet is felsorolhatnék e körben, amikor eredményes ügyvédi munkával megnyugtatóan kezelhető, illetve rendezhető a helyzet.

Körözés esetében alapvetően a személykörözés az, amely kiemelt figyelmet érdemel, ezen esetekben a hatóság az ismeretlen helyen tartózkodó gyanúsított, de akár tanú vonatkozásában is elrendelheti lakóhely, tartózkodási hely megállapítását, melyet követően, ha az adott személy előállítása szükségesnek mutatkozik, őrizetbe vétel elrendelésére kerül sor.

Az elfogatóparancs szűkebb jogi kategóriát takar, mint a körözés, elfogatóparancs kibocsátására kizárólag a már elítélt terhelt ellen, illetve gyanúsított és vádlott vonatkozásában van mód. Az elfogatóparancs alapján azonosított személyt őrizetbe kell venni, és az azt kibocsátó hatóság elé állítani.

Összegezve a fentieket, alapvetően szükségesnek tartom ezen esetekben ügyvéd megbízását.

A Dr. Mohácsi Ferenc Zsolt Ügyvédi Iroda mind Budapesten, mind Debrecenben fogadja Ügyfeleit, figyelemmel az ügyforgalomra azonban kizárólag előre egyeztetett időpontban. Adott esetekben, mint például körözés, elfogatóparancs, vagy nemzetközi elfogatóparancs kibocsátása esetén, nyilván a személyes kapcsolatfelvételre egyéb helyszínen kerül sor. Az Ügyvédi Iroda alapvetően büntetőjogi képviseletet lát el, de ezen eljárásokhoz kapcsolódóan a büntetés-végrehajtás, idegenrendészet, illetve a polgári jog és családjog területén is vállal megbízásokat. Az Ügyfélfogadás bár Budapesten és Debrecenben történik alapvetően, képviseletet az ország egész területén ellát az Iroda.

Useful links »